סודות מהמטבח

לפשטידה מנצחת אפשר לשלב סלמון מעושן קצוץ בתוך תערובת הגבינות
לניצול פסטה מבושלת שנשארה אפשר לקצוץ אותה ולהכין ממנה קציצות פסטה פסטו מטוגנות
פסטה חלוטה תשתלב נהדר במנות קרות כמו סלטים ומנות פתיחה
לא מספיק לשים שמן זית במי החליטה של הפסטה תמיד כדאי לשים זמן זית לאחר הסינון, כך היא לא תדבק עד שהרוטב יהיה מוכן
בעת שימוש בכרובית בין אם לסלט או לטיגון אין צורך לבשל במים לפני, כך תקבלו מרקם מעניין יותר.
להוסיף לכל סלט גרידת לימון ונענע טרייה קצוצה כך תקבלו טעם רענן וקיצי
לשלב מגוון ירקות כבושים ומגוון דגים מעושנים על שולחן חג. כך תשיגו עושר של טעמים
בעת הכנת אנטיפסטי כדאי להמליח אחרי הקלייה של הירקות ולא לפני
מאכלים מוקרמים עדיף להכין סמוך למועד ההגשה
לטעם עשיר יותר עדיף לעבוד עם תבלינים גרוסים ופחות עם תבלינים טחונים
לרוטב אלי אוליו מומלץ להוסיף לשמן זית גם חמאה
תמיד עדיף לעבוד ולבשל עם גבינות בטמפרטורת חדר
מטבלי בוטיק ניתן להשיג על ידי יוגורט עיזים
על מנת לקבל אומלט גלילי ניתן לשלב קוביות צפתית מעודנת ובזמן ההוצאה להגיש עם קשקבל מגורד
למשודרגים ניתן לקרמל ולזגג את גבינת הקממבר (כמו ברולה) לפני הוספתה לסלט
כדי להכין רוטב שמנת עיזים יש מוסיף אצבעות גבינת מה עז לשמנת בזמן בישול הרוטב
כדי לשדרג מאפה בצק עלים במילוי גבינות ניתן להוסיף גבינת חלומי חתוכה לקוביות (מומלץ להגיש חם)
כדי לשדרג לזניה רצוי להוסיף ב-10 דק' האחרונות בתנור גבינת מוצרלה מגורדת
לשדרוג לחם השום אפשר להשתמש בחמאת עיזים
רוצים להגיש חלומי בצורה מסורתית כמו בקפריסין- פרוסות צרובות על מחבת טפלון (ללא שמן) עד הזהבה בליווי סירופ מייפל איכותי
לצפות את גלילי גבינות המה עז בתבלינים צבעוניים (פפריקה מתוקה/זעתר וכדומ')
מומלץ לחתוך את הגבינות לחתיכות גסות כדי לשמור על הטעם האותנטי של הגבינה
צרוף פירות לפלטת גבינות תעשיר את טעמן
לפלטת גבינות "שיכורה" מומלץ להשרות את הבולגרית והמה עז ביין לפני הגשתה