הסיפור שלנו

איך התחלנו לייצר מוצרי חלב

סיפורו של משק צוריאל מתחיל לפני שנים רבות…

בשנת 1951 הוקם המשק של משפחת צוריאל בשדה אילן שבגליל התחתון, משק חקלאי שהתמחה בגידול פרות לחלב.
במשך שנים מכרה המשפחה את תוצרת החלב ל”תנובה”. הפרות שזכו ליחס איכותי במיוחד שגשגו ונתנו חלב רב, כמות שאף עברה את מכסת החלב שהוקצבה למשפחה. לכן, בשנת 1987, החלו הבנים למשק צוריאל, הדור השני, לחפש שימושים נוספים לעודפי החלב שלהם. הפתרון שמצאו – הכנת מוצרי חלב.

אבל כל אחד יודע שלא פשוט להכין גבינות, על אחת כמה וכמה גבינות טעימות, נדרש ידע רב. לכן, נסע אשר צוריאל לשוויץ ללמוד כיצד מכינים גבינות מהמומחים. כששב אשר לגליל, חיפש גם אחר השראה מקומית. הוא מצא אותה בעזרת הבדואים שחיו בסביבה והכינו לבנה מצוינת. אשר התלווה אליהם להכנה ולמד את הסודות. לאחר שצבר ניסיון, הצליח גם הוא להוציא תחת ידיו לבנה טעימה ואיכותית, והתחיל לשווק אותה. כך נולדה סדרת המוצרים הראשונה.

מתחילים עם גבינת לבנה, ממשיכים עם חלב עיזים ותחליפי חלב

שלב אחר שלב, מוצר אחר מוצר, נולדה לה אחת המחלבות האיכותיות ביותר בישראל, שקבעה את מושבה במתחם “כדורי”, למרגלות הר תבור.האחים לבית צוריאל צברו ידע וניסיון בשלבים, והרחיבו את מגוון המוצרים. תחילה הדגש היה על מוצרי חלב בקר, מהפרות שברפת המשפחתית, אך כל העת ניסתה המחלבה לאתר את “הדבר החם הבא” בשוק.

משק צוריאל הייתה החלוצה בתחום מוצרי חלב סויה בישראל ובמהלך שנים הובילה את שוק תחליפי החלב תחת “סויה צוריאל”, עם מוצרים כמו טופו וטופוטי (ממרח על בסיס סויה בסגנון שמנת). בתקופות השיא של שוק זה הוא היווה חלק משמעותי במוצרי משק צוריאל.

בשלב הבא נכנסה המחלבה לתחום מוצרי חלב העיזים, שוק הולך ומתפתח עם תועלות בריאותיות ידועות, וסיפקה מגוון רחב של מוצרים מחלב עיזים בכל רשתות השיווק.

בין לבין השיקה המחלבה, לראשונה בישראל, סדרת גבינות מלוחות מעודנות – גבינה צפתית (מעודנת), גבינה בולגרית (מעודנת) וכן פטה עיזים מעודנת, והובילה גם את שוק זה, אליו הצטרפו בהמשך כל המתחרים בשוק.

באוגוסט 2007 נרכשה המחלבה על ידי קבוצת החברה המרכזית למשקאות בע”מ, זאת תוך שמירה על המומחיות והמאפיינים המקוריים – מחלבה קטנה ועצמאית, באותן שיטות ייצור מסורתיות. כמו כן, המחלבה נותרה באותו מקום בו יוסדה משק – למרגלות הר תבור, בסביבה האידיאלית לייצור מוצרי חלב איכותיים, וסמוך לרפתות והדירים שמספקים לנו את החלב.

בזכות המומחיות והמקצועיות שצברנו לאורך השנים אנו מייצרים מגוון רחב של מוצרים החל מחלב עיזים, יוגורט עיזים לשתייה וכלה בגבינות מלוחות וגבינות איכות צרפתיות.
מוצרי החלב שלנו עדיין מיוצרים מסוגי החלב השונים: חלב עיזים, כבשים, בקר וחלב סויה, ואנו ממשיכים ללא הרף לשפר את המגוון הקיים ולפתח מוצרים חדשים.
שימרנו את שיטות הייצור המסורתיות המצריכות עבודה ידנית רבה, ליווי צמוד של התהליך, הקפדה ותשומת לב רבה, אך אנו עושים זאת תחת פיקוח ותקני איכות מהמחמירים ביותר הקיימים כיום בשוק.

אנחנו במשק צוריאל שולחים אליכם טעימה מהגליל. בתאבון.