טיפים לאירוח מהיר וחגיגי

מאת: משק צוריאל

5 טיפים לאירוח מהיר וחגיגי מאת השף ברק חי חורש.

 

1. הכנת מזטים

מנות קטנות ועוצמתיות שיכולות להחליף את המנה הראשונה המסורתית, ולהתאים למגוון רחב של סועדים. העיקרון פה פשוט: מקסימום מנות קטנות ומגוונות במינימום מאמץ, שיסייעו במליחותן להתמודד היטב עם שתיית היין או שתייה מוגזת. לשם כך רכשו לעצמכם כמה סוגי גבינות:

2. תיבול המז’טים

כדי להפוך את הגבינות הללו למטבלים ניתן לתבל את המנה בגרידת לימון, פסטו עם נענע או מי ורדים (למי שאוהב) – כל אלה מבטיחים רעננות שמתאימה במיוחד למזג האוויר.

3. לחם וחמאה מיוחדים

לצד הגבינות הקשות ומטבלי הגבינות, ניתן להגיש חמאת עזים שטעמה “אחר” ומקורי. ביחרו בלחמים שמתאימים לגבינות: לחם פרנה, לדוגמה, מצטיין בשילוש מנצח – עובי, אווריריות ונימוחות. לחם מסוג כזה מתאים במיוחד לגבינות כגון סנט מור ופטה מעודנת. כמו כן, מומלץ להגיש גם פלוטים – באגטים קריספיים צרים מאוד שמתאימים היטב לחמאה וללבנה.

shutterstock_81195526 (1)

4. שילוב פירות ומיני אגוזים

הוסיפו לשולחן פירות המתאימים לגבינות השונות: ענבים בורדו מוקסט, אבטיח, תאנים, מנגו, סברס, פילטים של תפוזים או אשכולית אדומה. כמו כן, דאגו למלא צלוחיות קטנות במיני אגוזים כמו ערמונים, אגוזי פקאן, אגוזי מקדמיה ושקדים קלויים.

5. מאפה פיצה קל להכנה

למאפה הפיצה הזה שני יתרונות מנצחים: הוא קל מאוד להכנה, והוא לא ישאיר איש בשולחן אדיש (או רעב). רכשו מספר פיתות כמספר הסועדים, זיתי קלמטה, שמן צ’ילי וגבינת קשקשבל מגורדת, והכינו רוטב עגבניות ביתי (פשוט גרדו כמה עגבניות על מגרדת).

כל שעליכם לעשות עכשיו הוא לחתוך את הפיתות לחצאים, למרוח את רוטב העגבניות, לגרד מעליו קשקבל, להניח את הזיתים, ולהזליף נגיעות של שמן צ’ילי. הכניסו לתנור (על תוכנת גריל) לכמה דקות והגישו חם.