בורקס מבצק עלים, חמאה, מנגולד וצפתית מעודנת

p4

אפשר להכין בצק עלים על בסיס חמאת עיזים של משק צוריאל במקום חמאה רגילה.

חומרים:

  • 1 ק”ג בצק עלים איכותי
  • 1 ק”ג מנגולד טרי
  • 4 כרישות קצוצות בינוני – דק
  • ½ כוס שמן זית עדין
  • פלפל לבן גרוס טרי לפי הטעם
  • מלח ים גס לפי הטעם
  • 5-6 שיני שום טרי, קצוצות דק
  • מעט אגוז מוסקט
  • 400 גרם צפתית מעודנת 5% משק צוריאל

לציפוי:

  • 2 ביצים טרופות במעט יוגורט עיזים
  • 1 כוס גרעיני חמניה שבורים



print
print

הוראות הכנה:

  1. מפרידים את החלק הירוק מהגבעולים הלבנים של המנגולד. קוצצים את החלק הלבן בקיצוץ בינוני דק. שוטפים היטב ומסננים. שוטפים את החלק הירוק של המנגולד, מסננים, קורעים גס.
  2. מאדים את הכרישה וגבעולי המנגולד בשמן זית מס’ דקות תוך כדי ערבוב בכף עץ. מוסיפים את העלים הירוקים הקרועים ומאדים 2-3 דקות נוספות על להבה גבוהה. מתבלים במלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט. מניחים במסננת ונותנים לנוזלים להינגר. כשמגיע לטמפ’ החדר מוסיפים את הצפתית מפוררת דק, מערבבים.
  3. מחממים את התנור ל-220⁰ עם תבנית אפייה במרכז התנור.
  4. מרדדים את בצק העלים למלבן דק. חותכים למלבנים באורך 12ס”מ ורוחב 8 ס”מ בעזרת קלף מתכת / סכין.
  5. מורחים את המלבנים בביצה.
  6. מניחים כף גדושה מאוד מהמילוי לאורכו של כל מלבן בחצי התחתון שלו ומקפלים. סוגרים בעזרת מזלג או בכל סגירה אחרת שאתם אוהבים. מניחים בביצה מדוללת ביוגורט עיזים ומפזרים מלמעלה מעט זרעוני חמניות שבורים.
  7. אופים בתנור שחיממתם מראש ל-220⁰ (עם ארובה פתוחה בתנור מקצועי) עד שהמאפים מזהיבים כ-18-20 דק’ לערך.
  8. מגישים עם כוס איריין (משקה יוגורט טורקי) מיוגורט עיזים – עם מלח ים גס ומעט סודה קרה וכמה זייתי טאסוס (זיתים שחורים מצומקים מיובשים במלח) מושרים בשמן זית ופלפל שאטה שבור.


prigat3