ברוסקטה לחם שאור עגבניות וגבינה צפתית מעודנת

bru

חומרים:

  • 1 כיכר לחם שאור בת יום-יומיים עדיף
  • 1 ק”ג עגבניות בשלות מזנים טובים ושונים
  • מלח ים גס לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס טרי לפי נטעם
  • ½ כוס שמן זית עדין
  • עלים מ-1 גבעול מרווה
  • 250-300 גרם גבינה צפתית מעודנת 5% משק צוריאל



print
print

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור לחום הגבוה ביותר.
  2. חוצים את העגבניות ומניחים אותן בתבנית, החלק החתוך כלפי מעלה. בוזקים עליהן מלח ופלפל לפי הטעם. מטפטפים מעט שמן זית ומפזרים מלמעלה כמה עלי מרווה. צולים בתנור כ-½ שעה עד שהעגבניות מתמרכזות וצרובות כהלכה.
  3. בינתיים פורסים את הלחם ומטפטפים על הפרוסות מעט שמן זית.(ניתן למרוח חמאת עיזים משק צוריאל מומסת ) בוזקים עליהן מלח גס וצולים בתנור החם עד שהפרוסות מזהיבות (אפשר לצלות על הפלאנצ׳ה).
  4. מסירים מהעגבניות את הקליפות, קוצצים גס ומפזרים אותן על הברוסקטות. מפוררים מעל העגבניות את הצפתית והמוצרלה ומכניסים לתנור לעוד כדקה. מפזרים מעל עלי מרווה קרועים ומגישים מייד.
  5. ניתן להוסיף קונפי שום למנה.


prigat3