מאפה פורטבלו עם פטה עיזים

p1

בצק:

מילוי:

  • ½ ק”ג פטריות פורטבלו
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • ½ – ⅓ כוס שמן זית עדין
  • 3-4 שיני שום כתושות
  • פלפל לבן גרוס לפי הטעם
  • מלח גס לפי הטעם
  • מעט עלי מרווה קצוצים דק
  • 300גר’ גבינת פטה עיזים מעודנת 16% משק צוריאל



print
print

הוראות הכנה:

  1. לשים את כל חומרי הבצק רק עד שהבצק מתאחד.
  2. מכסים את הבצק בניילון ומכניסים לשעה למקרר.
  3. מורידים את רגלי הפטריות ומנקים את הגופים בנייר. מקפיצים את הבצל בשמן הזית עד שמזהיב. קוצצים את הפטריות ומוסיפים למחבת על להבה גדולב. מקפיצים מספר דקות ומוסיפים מלח, פלפל לבן ושום כתוש. מורידים מהגז.
  4. מסננים עד שהנוזלים ניגרים ומעבירים לקערה. מוסיפים עליי מרווה. מוסיפים את גבינת הפטה המפוררת כשהפטריות הגיעו לטמפ’ החדר ומערבבים.
  5. מרדדים את הבצק וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 10ס”מ, מניחים כף מהמילוי במרכז כל עיגול.
  6. מכסים את המילוי בעוד עיגול שקרצתם. סוגרים היטב ומהדקים בעדינות. מורחים ביצה מדוללת במעט יוגורט עיזים ובוזקים מעל מעט עלי מרווה קצוצים ומלח ים גס.
  7. אופים בטמפ’ של 220º כ-15דק’.


prigat3