סמבוסק מבצק יוגורט ממולא בפטה עיזים

p3

לבצק:

למילוי:



print
print

הוראות הכנה:

  1. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה והשמרים. מוסיפים את היוגורט, השמן והמלח ולשים עד שנוצר בצק גמיש. מכסים בניילון ומניחים כשעה לתפוח.
  2. מחממים תנור ל-240⁰ עם אבן אפייה לפחות שעה מראש.
  3. מחלקים את הבצק ל-15 כדורים. מכסים ומתפיחים כ-15 דק’.
  4. מערבבים את רוב הגבינה עם הבצל הירוק. מתבלים במלח אם צריך.
  5. פותחים כל כדור לעיגול בקוטר 10-12 ס”מ.
  6. מניחים כף גדושה מהמילויי על צד אחד של העיגול ומקבלים את הבצק מעל המילויי לצורת חצי עיגול. מהדקים את השוליים היטב כדי שהמילויי לא יברח החוצה במהלך האפייה.
  7. משטחים ומאריכים כל סמבוסק בלחיצה עדינה בכף היד.
  8. מפזרים מעל המאפים עוד מעט גבינה שנותרה ומניחים אותם על גליונות נייר אפייה מעל מגשים ללא שוליים.
  9. מחליקים גליון נייר אפייה אחד עם המאפים שעליו על האבן ואופים כ-15-17 דק’ או עד שמזהיב. מוציאים לצינון על רשת.


prigat3