אספרגוס עם אצבעות בליני ברוטב יוגורט עיזים

מאת: שף צחי פולני - מלון קיסר
64f01f21-8239-4fd1-89af-f14c32b24154

צלם: שי אפגין

מרכיבים לבלילת בליני:

3/4 כוס קמח +כפית
1/2 כוס חלב
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
2 ביצים
1 כף שטוחה שמרים טריים
100 גרם חמאת עיזים של משק צוריאל מומסת

מצרכים לרוטב
1 גביע ( 150 גרם) יוגורט עיזים של משק צוריאל
1 שן שום כתושה
10 עלי נענע שטופים וקצוצים דק
1 כף שמן זית
מלח ופלפל גרוס

מצרכים לאספרגוס
1 חבילת אספרגוס דקים שטופים היטב
מעט מלח

הכנת הבליני
מערבבים בקערה את כל מצרכי הבלילה
מחממים מחבת טפלון לחום בינוני ומוסיפים למחבת מעט מבלילת הבליני (בצורת אצבעות), קולים משני הצדדים עד הזהבה (כמו פנקייק) ומצננים.

הכנת הרוטב
מערבבים בקערה את כל מצרכי הרוטב עד לקבלת רוטב אחיד

הכנת האספרגוס והרכבת המנה
מרתיחים סיר עם מים ומעט מלח, מכניסים את האספרגוס למים הרותחים וחולטים כדקה.
מוציאים את האספרגוס לקערה עם מי קרח, מסננים את האספרגוס מהמים ומניחים על צלחת הגשה.
מניחים את אצבעות הבליני לצד האספרגוס, מזלפים מעל יוגורט עיזים, ממליחים, מפלפלים ומגישים.

הצעת השף
ניתן להגיש את המנה בשילוב עם פרחי ברוקולי חלוטים

עוד על הסלט חלומי שלנו

קופון 25% הנחה על מוצרי חלב עיזים

קופון 25% הנחה על מוצרי חלב עיזים

מוצרים במתכון: