ארוחת בוקר גלילית

מאת: שף ברק חי חורש
ארוחת בוקר גלילית

צילום: שי אפגין

מבנה הארוחה

  • שייק יוגורט עיזים ואננס
  • אומלט גבינות
  • תוספות לצד הארוחה
  • קפה לבחירה

שייק בוקר – ניתן לתחלף בשתייה מסורתית כגון: תפוזים או לימונדה
מרכיבים
60 מ”ל יוגורט עיזים לשתייה משק צוריאל
1 פלח אננס משומר (40 גרם)
2 קוביות קרח

אופן הכנה השייק
מכניסים לבלנדר את כל המרכיבים וטוחנים עד לקבלת משקה חלק ואחיד
מוזגים לכוס הגשה

אומלט גבינות לבחירה
מרכיבים
2 ביצים – טרופות ומתובלות במלח ופלפל
3 יח’ עגבניות מיובשות (15 גרם) – חתוכות לרצועות דקות
3 יח’ בייבי מוצרלה משק צוריאל (15 גרם) – חתוכות לרבעים
1 פרוסת קממבר בקר משק צוריאל (20 גרם) – חתוכה לקוביות גדולות
לטיגון: מעט חמאה ושמן זית

אופן הכנת האומלט
מחממים מחבת וממיסים את החמאה עם שמן הזית
מוסיפים את הביצים ומפזרים את הבייבי מוצרלה, עגבניות מיובשות ואת גבינת הקממבר בקר
מכסים את המחבת או מכניסים לסלמנדר (חום עליון)
מעבירים את האומלט לצלחת ההגשה ומגישים לצד התוספות ושייק הבוקר

לצד הארוחה
1 כף ריבת הבית (25 גרם)
כף זיתים מתובלים (20 גרם) – לא חובה
1 פרוסה של גבינה צפתית חתוכה לקוביות (30 גרם)
צלוחית סלט– 2 עלי לבבות חסה קרועים , חצי פילה שמלץ הרינג חתוך לרצועות (30 גרם), חצי פלפל צ’ילי חתוך לטבעות (5 גרם), כף שמנת חמוצה (15 גרם)
צלוחית סלט – חצי יח’ תפו”א אדמה מבושל מפורר גס(100 גרם),גבינת מה עז מחולקת בצורת קריצות כ-5 יח’ (15 גרם) ברוטב יוגורט עיזים (מתכון הכנה למטה)
20 גרם חמאת עיזים/ בקר חתוכה לקוביות
לחם הבית – כשתי פרוסות

המלצת השף
להגיש לצד ארוחת הבוקר זילוף גבינת שמנת מעורבבת עם שומשום קלוי
רוטב יוגורט עיזים

מרכיבים
2 כפות יוגורט עיזים לשתייה משק צוריאל (17 גרם)
כפית נענע קצוצה (1 גרם)
מעט מלח

אופן הכנת הרוטב
מערבבים היטב בקערת ערבוב את כל המרכיבים עד לקבלת רוטב אחיד
מטפטפים את הרוטב מעל סלט תפוח האדמה וקריצות גבינת המה עז

עוד על הסלט חלומי שלנו

קופון 25% הנחה על מוצרי חלב עיזים

קופון 25% הנחה על מוצרי חלב עיזים

מוצרים במתכון: