ארוחת בוקר פריטטה איכרים גלילית

מאת: יעל בגינסקי

 

ארוחת בוקר פריטטה איכרים גלילית

מרכיבים לפריטטה:

120 גרם ירקות אנטיפסטי קלויים בתנור חתוכים בגודל 1 ס”מ (בצל סגול/פלפל אדום-צהוב/חציל)

2 ביצים

2 שיני שום קונפי

25 גרם גבינה בולגרית גלילית 5% משק צוריאל מגוררת

3 טבעות גבינת מה עז 20% משק צוריאל

4 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים

4 חצאי עגבניות שרי לחות

חופן פטרוזיליה שטופה וקצוצה

שמן זית

מלח אטלנטי, פלפל שחור

קורט סוכר חום

אופן הכנת הפריטטה:

  1. מחממים תנור לכ- 180 מעלות.
  2. בקערת ערבוב, טורפים את הביצים ומוסיפים את שאר מרכיבי הפריטטה ומתבלים.
  3. יוצקים את המסה לתבנית הייעודית ומכניסים לתנור לכ-8 -10 דקות, או עד להזהבה והכנה מלאה.
  4. השלמה לפריטטה – 15 גרם גבינת קשקבל משק צוריאלמגוררת (בהוצאת המנה)

מרכיבים למטבל שמנת חמוצה:

1 גביע שמנת חמוצה 200 גרם 15% טרה

4 עלי נענע שטופים וקצוצים

1/2 כפית פטרוזיליה שטופה וקצוצה

1 ענף טימין

קורט דואה / תערובת זעתר

מעט גרידת לימון

אופן הכנת המטבל:

מערבבים את כל המרכיבים ביחד עד קבלת מטבל אחיד ומעבירים לקערית הגשה.

מרכיבים לסלט איכרים:

5 עגבניות שרי שטופות וחתוכות לרבעים

1 מלפפון שטוף חתוך גס

1 גבעול בצל ירוק שטוף חתוך גס

1/2 בצל סגול קלוף, שטוף וחתוך אמנסה

שמן זית

מלח, פלפל

אופן הכנת הסלט :

מערבבים את כל מרכיבי הסלט, מתבלים ומעבירים לקערה

להגשה:

2 פרוסות לחם שחור אחיד

30 גרם חמאה טרה חתוכה לקוביות

1 פרי חתוך מוגש עם קרח ונענע

1 כוס מיץ

1 כוס קפה

עוד על הסלט חלומי שלנו

קופון 30% הנחה על גבינות בולגריות גליליות

קופון 30% הנחה על גבינות בולגריות גליליות

קופון 25% הנחה על מוצרי חלב עיזים

קופון 25% הנחה על מוצרי חלב עיזים