בורסקטות קממבר על מצע סלט עלים

מאת: שף ברק חי חורש
בורסקטות קממבר על מצע סלט עלים

צלם: שי אפגין

חומרים
5 עלים מלבבות חסה ערבית שטופה (בגודל בינוני)
2 חופנים של תערובת בייבי הרבס שטופה
3 יח’ תותים טריים גדולים שטופים וחתוכים לאורכם (מקלות)
חצי חופן אגוזי פקאן – גרוסים
חומרים לברוסקטות
5 פרוסות בגט בעובי של כ- 1.5 ס”מ
2 כפות שמן זית / חמאה מומסת
150 גרם גבינת קממבר בקר של משק צוריאל – פרוסה לפרוסות דקות

אופן הכנת הברוסקטות
מורחים בנדיבות את פרוסות הבגט (צד עליון) בשמן זית / חמאה מומסת
מניחים על פרוסות הבגט ( על הצד המרוח) את גבינת הקממבר
מניחים את הברוסקטות קממברט על תבנית עם נייר אפיה ומכניסים לתנור בחום גריל (שחומם מראש) למשך כ- 5 דקות או עד להקרמה מלאה של גבינת הקממבר
מוציאים מהתנור ומניחים על הסלט בעדינות

חומרים לרוטב ויניגרט תפוזים
3 כפות שמן זית
כף חומץ בלסמי
מיץ תפוזים מחצי תפוז טרי
1 יח’ שן שום גדולה – חתוכה לפרוסות דקות
1 כף סילאן
מלח גס ופלפל שחור גרוס

אופן הכנת הרוטב
מערבבים היטב בקערת ערבוב את כל חומרי הרוטב עד לקבלת רוטב אחיד

אופן הכנת הסלט
מניחים את כל חומרי הסלט בקערת ערבוב
יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים קלות
מעבירים את הסלט המתובל לצלחת הגשה ומסדרים את הסלט לגובה ( בצורת פירמידה)
מניחים את ברוסקטות הקממברט על הסלט ומגישים

המלצת השף
1. להוסיף לסלט פילטים של תפוזים טריים
2. להוסיף ישירות לסלט, גבינת קממבר של משק צוריאל חתוכה לקוביות

עוד על הסלט חלומי שלנו

מוצרים במתכון: