בורקס גבינה צפתית וזעתר בבצק יוגורט

מאת: משק צוריאל
בורקס גבינה צפתית וזעתר בבצק יוגורט

צילום: יעל אילן סטיילינג: נעמה רן

מתכון ל-25-30 בורקסים

חומרים לבצק:

150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

150 גרם (גביע) יוגורט עיזים

2 כוסות פחות 2 כפות קמח

1/2 כפית אבקת אפיה

½ כפית מלח

חומרים למילוי:

200 גרם גבינה צפתית מעודנת מגוררת במגררת גסה

3 כפות זעתר טרי קצוץ

1 ביצה קטנה טרופה

להברשה: 1 חלמון טרוף עם 1 כף מים

לזרייה: קצח או שומשום

אופן הכנה:

  1. מעבירים את חומרי הבצק למעבד מזון. מעבדים עד קבלת בצק ולא יותר. אוספים לכדור, עוטפים בניילון ומצננים במקרר כחצי שעה.
  2. מערבבים את חומרי המילוי.
  3. על משטח מקומח מרדדים מחצית מהבצק לעלה בעובי 4-5 מ”מ. קורצים עיגולים בקוטר 8 ס”מ ומברישים את שוליהם בחלמון. מניחים בכל עיגול כפית מילוי ומקפלים את העיגול לחצי. מהדקים היטב את השוליים ומעבירים לתבנית מצופה נייר אפיה. חוזרים על הפעולה עם כל הבצק, אוספים את שאריות הבצק וחוזרים איתם על הפעולה.
  4. מברישים את הבורקסים החלמון טרוף, זורים קצח או שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 25- 20 דקות עד שהמאפים משחימים.
  • אפשר לקצר את ההכנה ולהכין רולדות במקום בורקסים. זמן האפייה מתארך ב 5-10 דקות.
  • אפשר להכין מלית חציל קלוי-צפתית עם 1 חציל קלוי קלוף ומעוך ו-1 צפתית מפוררת.
קופון 25% הנחה על מוצרי חלב עיזים

קופון 25% הנחה על מוצרי חלב עיזים

קופון 25% הנחה על גבינות בולגריות וצפתיות

קופון 25% הנחה על גבינות בולגריות וצפתיות