בורקס גבינה ותרד

מאת: שף ברק חי חורש

מתכון ל4 בורקסים גדולים עם גבינה ותרד

בורקס גבינה ותרד

חומרים לבצק
6 עלי פילו ברוחב של 30 ס”מ לכל עלה – מופשרים
שמן זית – להברשת בצק הפילו

חומרים למלית
1 חבילת תרד קפוא
1 קופסא בולגרית מעודנת 5% של משק צוריאל (לאוהבי גבינות עיזים מומלץ להשתמש בפטה עיזים מעודנת 16%)
100 גרם חמאת עיזים (ניתן להשתמש גם בחמאה רגילה)
מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט
3 יח’ שיני שום טרי – חתוכות לפרוסות

חומרים להשלמה
1 יח’ ביצה – טרופה למריחת הבורקס (לפני האפייה)
2 כפות שומשום לבן

אופן ההכנה
ממיסים במחבת רחבה את החמאה, מוסיפים את התרד ומערבבים למשך כ – 2 דקות
מוספים למחבת את הגבינה, השום והתבלינים, מערבבים קלות ומניחים את התערובת להתקרר
חוצים כל עלה פילו לשניים (כל 3 חצאים ירכיבו לנו בורקס אחד)
מברישים את העלים בשמן זית ומניחים כל שלושה חצאי עלים אחד על השני
מניחים שתי כפות גדושות של מלית הגבינה והתרד במרכז העלה ומקפלים לצורת משולש
מסדרים את הבורקסים בתבנית עם נייר אפייה, מברישים את החלק העליון בביצה ומפזרים שומשום .
אופים בתנור לחומם מראש ל200 מעלות למשך כעשרים דקות או עד הזהבה ומגישים חם

המלצת השף
1. להוסיף לתערובת הגבינה והתרד גבינת מה עז
2. להגיש לצד סלט עגבניות מתובל בשמן זית, מיץ לימון ומלח

קופון 25% הנחה על גבינות בולגריות וצפתיות

קופון 25% הנחה על גבינות בולגריות וצפתיות

מוצרים במתכון: