ברוסקטות גבינות צאן ועיזים – מגוון הצעות הגשה

מאת: שף דרור דב מרקו - הבית בגליל

מצרכים

1 באגט / 3 לחמניות מאורכות מקמח מלא – חתוכות לאורכן
3 כפות שמן זית / חמאה מומסת
1 כפית שום כתוש

ברוסקטות גבינות צאן ועיזים

צלם: שי אפגין

הצעת הגשה 1
1 יח’ (150 גרם) גבינת בושרון של משק צוריאל – גבינה בסגנון צרפתי עם מעטפת עובש לבן- חתוכה לטבעות
1 חופן עלי רוקט – שטופים ויבשים
2\1 כוס אגוזי המלך
2 כפות שמן זית
(קוביות אגס מבושל ביין מוסקט ותבלינים ארומטיים) – לא חובה
מעט מלח גס, פלפל שחור גרוס

הצעת הגשה 2
1 יח’ גליל מה עז של משק צוריאל – גליל גבינת שמנת עיזים – חתוך לטבעות
10 יח’ בצלצלי שאלוט – אפויים בנייר אלומיניום עם מעט סוכר, מלח ושמן זית, כשעה בחום של כ- 120 מעלות
1 סלסלת פיטריות שמפיניון – קצוצות ומוקפצות בשמן זית, מלח, פלפל שחור ומצוננות (ניתן להשתמש גם בשקית פיטריות פורצ’יני מיובשות – מושרות במים רותחים)
גרידת לימון רגילה / מסוכרת

הצעת הגשה 3
1 קוביית גבינת חלומי (200 גרם) של משק צוריאל – חתוכה לקוביות קטנות ומטוגנות במעט שמן זית עד הזהבה
1 חופן נבטי צנונית/ ברוקולי
סלט רצועות ירקות (1 יח’ מלפפון, 2/1 יח’ קולורבי, 1 יח’ גזר, 2/1 יח’ שומר) – מתובל במעט שמן זית, מיץ לימון טרי ומלח

אופן הכנה
חותכים את הבאגט לפרוסות אלכסוניות
מערבבים היטב בקערית את שמן הזית עם השום ומברישים קלות את פרוסות הבאגט (רק בחלקן העליון), מניחים את הגבינה שבחרת בהצעת מעבירים את הפרוסות לתבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם היטב מראש לחום עליון (גריל) למשך כ- 7 דקות או עד הזהבת הפרוסות בחלקן העליון
מוציאים מהתנור, מניחים את הגבינות ואת התוספות השונות המופיעות בהצעת ההגשה שבחרתם ומגישים חם.

עוד על הסלט חלומי שלנו

קופון 25% הנחה על מוצרי חלב עיזים

קופון 25% הנחה על מוצרי חלב עיזים

מוצרים במתכון: