גבינה צפתית ברוטב עגבניות ובירה

מאת: שף שאול בן אדרת
גבינה צפתית ברוטב עגבניות ובירה

צלם: טל אגסי

חומרים
20 עגבניות שרי כל הסוגים זברה, תמר, צהוב
3/4 כוס בירה
גבינה צפתית מעודנת 5%
10 שיני שום קונפי
10 זיתי קלמטה מגולענים
4 יחידות פילה אנשובי משומר
1 פלפלון צ’ילי
1/2 כפית סילאן
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
פלפל מלח

אופן ההכנה
• במחבת חמה לחמם קונפי שום ולהוסיף צ’ילי, עגבניות שרי, זיתי קלמטה, אנשובי, וסילאן.
• לבשל למשך כ-3 דקות להוסיף בירה ולבשל על אש בינונית כ-3 דקות נוספות לצמצום הרוטב, לתבל במלח פלפל.
• להניח על צלחת כיכר צפתית ולשפוך מעל את סלט העגבניות המתובל בבירה.


לקריאה נוספת על גבינה צפתית.

עוד על הסלט חלומי שלנו

מוצרים במתכון: