טרין פטה עיזים מעודנת וחצילים

מאת: שף גיל גרין -מלון נוף גינוסר

מתכון ללא אפייה לתבנית מוארכת (אינגליש קייק)

מרכיבים לטרין פטה:

2 חצילים מוארכים בגודל בינוני – שטופים וחתוכים ל 9 פרוסות לאורכם
1 גביע (250 גרם) גבינת עיזים למריחה 5% שומן של משק צוריאל
1 גביע (200 גרם) גבינת פטה עיזים מעודנת 16% שומן של משק צוריאל
8 יחידות עגבניות לחות
2 כפות תערובת זעתר
3 כפות שמן זית
1 כפית פפריקה מתוקה

טרין פטה עיזים מעודנת וחצילים

צלם: שי אפגין

אופן ההכנה
עוטפים את תבנית בניילון נצמד
קולים את החציל על מחבת פסים עם מעט שמן זית
מסדרים בתבנית, לרוחב את פרוסות החצילים הקלויות (כ – 5 פרוסות זו לצד זו).
חותכים את קוביית הפטה לקוביות קטנות, מעבירים לקערת ערבוב, מוסיפים את גבינת העיזים למריחה והזעתר ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
מסדרים את העגבניות הלחות בתבנית על החצילים
מעבירים מחצית מכמות תערובת הגבינה לתוך התבנית עם החצילים והעגבניות ומשטחים היטב
מניחים 2 פרוסות חציל נוספות לאורך התבנית מעל לתערובת הגבינה ועליהן שכבה נוספת של תערובת הגבינות ומהדקים היטב
מניחים שתי פרוסות חציל נוספות, סוגרים את דפנות הניילון על תחתית הטרין ומכניסים למקרר למשך שעתיים לפחות
מערבבים בקערית את שמן הזית והפפריקה ומברישים את הטרין לפני ההגשה

המלצת השף
ניתן להחליף את גבינת העיזים למריחה לגבינת עיזים למריחה עם זיתים 5% שומן של משק צוריאל.

עוד על הסלט חלומי שלנו

קופון 25% הנחה על מוצרי חלב עיזים

קופון 25% הנחה על מוצרי חלב עיזים

קופון 25% הנחה על גבינות בולגריות וצפתיות

קופון 25% הנחה על גבינות בולגריות וצפתיות