כנאפה קדאיף עם גבינת עיזים ועגבניות שרי

מאת: שף שאול בן אדרת

חומרים למנה 200 גרם אטריות קדאיף:

100 גרם חמאת עיזים של משק צוריאל – מומסת
150 גרם גבינת מה עז 9% של משק צוריאל – חתוכה לטבעות דקות
150 גרם קממבר של משק צוריאל – חתוכה לפרוסות דקות
חומרים לסירופ 1/2 כוס סוכר
2 לימונים טריים
10 יח’ עגבניות שרי חצויות
מעט פלפל צ’ילי יבש וגרוס
1/2 כוס מים

כנאפה קדאיף עם גבינת עיזים ועגבניות שרי

צילום: טל אגסי

אופן הכנת הסירופ
• מבשלים בסיר קטן את כל חומרי הסירופ, בחום בינוני תוך כדי ערבוב עד להסמכת הסירופ (כרבע שעה אופן הכנת המנה
• מניחים את אטריות הקדאיף בקערה גדולה ומפרידים אותן קלות אחת מהשנייה
• ממיסים במחבת בגודל בינוני את חמאת העיזים ויוצקים אותה על אטריות הקדאיף
• מערבבים היטב את אטריות הקדאיף עם חמאת העיזים המומסת
• מניחים ומסדרים במחבת (שהמסנו את החמאה) מחצית מכמות אטריות הקדאיף בצורה צפופה על כל שטח פני המחבת
• מפזרים במחבת (מעל אטריות הקדאיף) את טבעות גבינת המה עז 9% ופרוסות גבינת הקממברט טודור ומכסים את הגבינות בשכבה צפופה נוספת של אטריות הקדאיף שנותרו(כך שבסופו של דבר נוצר לנו סנדוויץ’ של אטריות קדאיף במילוי גבינות)
• מטגנים על אש נמוכה כ-5 דקות לכל צד(עד להזהבה), (ניתן להיעזר בצלחת בזמן הפיכת הכנאפה במחבת)
• מעבירים את הכנאפה לצלחת הגשה, יוצקים את סירופ העגבניות שרי מעל ומגישים חם

 

קופון 25% הנחה על מוצרי חלב עיזים

קופון 25% הנחה על מוצרי חלב עיזים

מוצרים במתכון: