כריך גלילי עם ריקוטה

מאת: שף ברק חי חורש

ג’בטה עם גבינת ריקוטה, מיקס ירקות מוקפצים ברוטב טריאקי, אגוזי פקאן מסוכר עם רוטב פסטו לימוני

כריך גלילי עם ריקוטה

מרכיבים לכריך
1 יח’ ג’בטה
פרוסת ריקוטה משק צוריאל (כ- 100 גרם)
מעט נבטי חמנייה (כחופן)
1כף אגוזי פקאן מסוכרים (כ- 15 גרם)
מיקס ירקות מוקפצים ברוטב טריאקי (כ- 225 גרם)
רוטב פסטו לימוני ( 2 כפות)

מרכיבים למיקס הירקות המוקפצים ברוטב טריאקי:
1 כף שמן זית
100 גרם רצועות פלפלים בשלושה צבעים (אדום, צהוב, ירוק)
30 גרם רצועות בצל סגול
2 שיני שום פרוסות – 5 גרם
4 יח’ במיה חצויות – 30 גרם
3 יח’ עגבניות שרי שלמות – 60 גרם
כף רוטב טריאקי

אופן הכנת המיקס ירקות מוקפצים
• מחממים מחבת עם השמן זית ומקפיצים יחד את כל הירקות
• מוסיפים את רוטב הטריאקילאחר צריבה קלה של כל הירקות ומקפיצים כדקה נוספת

מרכיבים לרוטב פסטו לימוני
מיץ לימון מלימון טרי (10 מ”ל)
כפית ממרח פסטו (10 מ”ל)
מלח ופלפל

אופן הכנת הרוטב פסטו לימוני
• מערבבים בקערית קטנה את המרכיבים עד לקבלת רוטב אחיד

אופן הכנה הכריך
• חוצים את הג’בטה לאורכה,מורחים מעט פסטו לימוני על פנים הג’בטה
• מניחים על החלק התחתון של הג’בטה את פרוסת גבינת הריקוטה
• מניחים על גבינת הריקוטה את מיקס הירקות המוקפציםברוטב טריאקי
• מניחים מעל הירקות המוקפצים את נבטי החמנייה, מפזרים את אגוזי הפקאן המסוכרים
• מטפטפים מעל בעדינות את שאר הרוטב פסטו הלימוני
• סוגרים את הכריך ומגישים