לחמניות גבינה מהירות (ללא שמרים)

מאת: משק צוריאל
לחמניות גבינה מהירות ללא שמרים

צילום: יעל אילן. סטיילינג: נעמה רן

20 לחמניות

חומרים ללחמניות גבינה מהירות:

2 ביצים

100 גרם חמאה רכה

250 גרם גבינת תבור

125 גרם גבינה בולגרית גלילית מפוררת

50-100 גרם גבינת פרמזן מגוררת דק

1/2 כפית פלפל לבן

2 כוסות קמח תופח

לציפוי: חלמון טרוף עם 2 כפות מים + 1/4 כוס זרעי דלעת

אופן הכנה:

  1. טורפים במיקסר או מעבד מזון חמאה וביצים לעיסה אחידה. מוסיפים גבינות ופלפל וטורפים לעיסה אחידה. מוסיפים קמח  ומעבדים רק עד שהבצק אחיד ולא יותר.
  2. בידיים רטובות יוצרים לחמניות בגודל כדור פינג-פונג ומניחים בתבנית מצופה נייר אפייה. מברישים בחלמון טרוף וזורים זרעי דלעת. משהים 30 דקות בטמפרטורת החדר. אופים בתנור שחומם ל 180 מעלות כ 25 דקות עד שהלחמניות שחומות. מצננים מעט ומגישים.
  • מומלץ לשמור את הלחמניות בכלי אטום עד 3 ימים או בהקפאה עד חודש.
  • לפני הגשה יש לעטוף בנייר כסף ולחמם.
קופון 30% הנחה על גבינות בולגריות גליליות

קופון 30% הנחה על גבינות בולגריות גליליות

מוצרים במתכון: