מאפה בולגרית מעודנת וירקות

מאת: משק צוריאל

מאפה גבינה בולגרית מעודנת וירקות

4 מנות

מרכיבים למאפה גבינה בולגרית מעודנת וירקות:

1/2 חבילה (300 גרם) בצק עלים על בסיס חמאה
1 עגבניה חתוכה לפרוסות עבות 1 ס”מ
1 זוקיני חתוך לפרוסות של 1/2 ס”מ
1 קישוא חתוך לפרוסות של 1/2 ס”מ
1 בצל סגול חתוך לפרוסות של 1/2 ס”מ
מלח, פלפל
1 כף עלי תימין
150-200 גרם גבינה בולגרית מעודנת חתוכה לפרוסות ולרבעים
4 כפות שמן זית
1 חלמון טרוף עם 2 כפות מים

אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים את הירקות בתבנית מצופה נייר אפייה. בוזקים שמן זית, מעט מלח, פלפל תימין. אופים כ 20 דקות עד שהירקות מתחילים להזהיב. מוציאים את הירקות, מצננים מעט ומנמיכים את חום התנור ל 180 מעלות.
2. בזמן שהירקות נאפים פורסים את בצק העלים בתבנית מצופה נייר אפייה (אפשר לחצות את יריעת הבצק ל-2 מאפים). בעזרת סכין חדה חורצים בבצק עד אמצע עובי הבצק מסגרת במרחק 1.5 ס”מ משולי הבצק ומברישים את המסגרת בחלמון טרוף במים.

3. מניחים בצורת רעפים את הירקות ופרוסות הגבינה בזה אחר זה ואופים כ 20-25 דקות עד שהבצק שחום ואפוי. מגישים חם.

 

בתאבון

קופון 25% הנחה על גבינות בולגריות וצפתיות

קופון 25% הנחה על גבינות בולגריות וצפתיות

מוצרים במתכון: