מצה בריי אפויה עם בולגרית ופלפלים

מאת: משק צוריאל

מצה בריי אפויה עם בולגרית ופלפליםמצה בריי שלם

4-6 מנות

תבנית 20*30 או עגולה 24 או 26

מרכיבים למצה בריי עם בולגרית ופלפלים:

4 פלפלים אדומים

4 מצות שבורות בידיים לחתיכות בגודל 1-2 ס”מ

1/4 כוס חלב

4 ביצים טרופות

250 גרם גבינה בולגרית גלילית מפוררת

מלח, פלפל

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל 180 מעלות, מניחים את הפלפלים בתבנית ואופים כ 20 דקות עד שהפלפלים רכים וחרוכים מעט. משאירים בתנור הכבוי שעתיים נוספות, מוציאים וקולפים. נפתרים מהקליפה, הגבעול והגרעינים. מסננים מנוזלים ומניחים בתבנית מצופה נייר אפייה כשהצד החלק של הפלפל על נייר האפייה .

2. מחממים תנור ל 180 מעלות. מעבירים את שברי המצות לקערה, יוצקים חלב, מערבבים וממתינים 5 דקות. מערבבים שוב, מוסיפים ביצים, בולגרית, מלח ופלפל ומערבבים. יוצקים על הפלפלים ואופים כ- 40 דקות עד שהמאפה מתייצב. ממתינים 10-15 דקות והופכים את המאפה על צלחת הגשה. מסירים את נייר האפייה.

קופון 30% הנחה על גבינות בולגריות גליליות

קופון 30% הנחה על גבינות בולגריות גליליות

מוצרים במתכון: