מקלות גרוסיני ומטבלי גבינות

מאת: שרית נובק

מקלות גרוסיני ומטבלי גבינות

מרכיבים למקלות גריסיני:

1.5 כוסות קמח
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם גבינה בולגרית מעודנת עם תבלינים 5% משק צוריאל
1 חלמון ביצה
מעט שמן זית להברשה

הוראות הכנה:
מעבדים את כל החומרים עד קבלת כדור בצק
מחלקים את הבצק לכדורים וכל כדור מגלגלים למקל
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה
מחממים תנור ל-190 מעלות ואופים את המקלות עד להזהבה קלה, כ-12 דקות
בתום האפיה מברישים את המקלות במעט שמן זית

מטבל זעתר
500 גרם גבינת עיזים למריחה 5% משק צוריאל
גביע יוגורט עיזים מחלב מלא 3.9% משק צוריאל
שתי כפות שמן זית
שלוש כפות זעתר
שתי כפות שומשום קלוי
מלח
פלפל שחור גרוס

מערבבים את כל החומרים ומשהים למנוחה במקרר

מטבל פלפלים קלויים
250 גרם גבינת עיזים למריחה 5% של משק צוריאל
50 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5% משק צוריאל מפוררת
2 פלפלים קלויים וקלופים
2 שיני שום
כף שמן זית
מעט טימין
מלח
פלפל

מכניסים את כל החומרים למעבד מזון עד שמתקבלת עיסה כתמתמה מכוערת. ואז מעבירים למנוחה במקרר.

צילום: אפרת לוזנוב
מתכון: שרית נובק
הפקה וסטיילינג: אלישבע מנקין ואפרת יפה
צפו במתכון לסלט חלומי

קופון 25% הנחה על מוצרי חלב עיזים

קופון 25% הנחה על מוצרי חלב עיזים

קופון 25% הנחה על גבינות בולגריות וצפתיות

קופון 25% הנחה על גבינות בולגריות וצפתיות