ניוקי ריקוטה

מאת: לירון אבולניק

ניוקי ריקוטה

מרכיבים לניוקי:

70 גרם גבינת ריקוטה 9% משק צוריאל

30 גרם גבינת מה עז משק צוריאל

1 חלמון

30 גרם קמח פסטה / קמח רגיל

15 גרם קמח דורום/ קמח תירס

1 כף עירית קצוצה

מלח, פלפל

מצרכים לתבשיל:

30 גרם תרד תורכי שטוף וחתוך גס

60 גרם בצלי שאלוט/בצל לבן פרוסים דק

50 גרם פטריות שמפניון פרוסות בעובי 1/2 ס”מ

60 גרם ארטישוק טרי מבושל ופרוס לרבעים/ ארטישוק אלה-רומנה

15 גרם שום פרוס

15 גרם פלפל ירוק חריף פרוס

שליש שומר שטוף, פרוס וצלוי

מיץ מחצי לימון

20 גרם חמאת עיזים משק צוריאל/חמאת בקר

2 כפות שמן זית

80 מ”ל ציר ירקות/מים

  • מומלץ להוסיף 1/2 לימון פרסי מגורר

 

מצרכים להשלמה:

40 גרם “צ’אנקים” צפתית 5%

10 גרם עלי שמיר שטופים (ללא גבעולים)

2 כפות יוגורט עיזים

חצי כפית סומק

אופן הכנת הניוקי:

  1. מערבבים בקערת ערבוב את כל המרכיבים עד לקבלת מסה אחידה ומעבירים לשק זילוף.
  2. מרתיחים בסיר 2 ליטר מים עם קורט מלח.
  3. חותכים את שקית הזילוף לקוטר 1 ס”מ
  4. מזלפים את הניוקי לתוך המים הרותחים תוך כדי חיתוך הניוקי לגודל הרצוי באמצעות מספריים.
  5. מבשלים כדקה וחצי, מצננים ומשמנים.

אופן הכנת התבשיל:

  1. מחממים בסיר שמן זית וחמאה על להבה בינונית ומאדים את הבצל והשום עד לריכוך.
  2. מוסיפים את הפטריות ומבשלים עד לריכוך והזהבה.
  3. מוסיפים את הארטישוק והפלפל חריף ומבשלים כ-2 דקות נוספות.
  4. מוסיפים את התרד ומבשלים עד לריכוך.
  5. שופכים את ציר הירקות לסיר ומבשלים כ-5 דקות על להבה גבוהה לצמצום הנוזלים.

אופן הרכבת המנה:

  1. מוסיפים לתבשיל החם את הניוקי, מבשלים כדקה בלבד ומוסיפים את מיץ הלימון.
  2. מעבירים את הניוקי עם הרוטב לצלחת הגשה.
  3. מפזרים את הצ’אנקים הצפתית ואת עלי השמיר.
  4. לקישוט – באמצעות סקיווזר, יוצרים עיגולים של יוגורט עיזים ובוזקים סומק.

צפו במתכון לרביולי גבינות

קופון 25% הנחה על מוצרי חלב עיזים

קופון 25% הנחה על מוצרי חלב עיזים

מוצרים במתכון: