סופגניות בירה ובזיליקום במילוי גבינת פטה עיזים מעודנת

מאת: משק צוריאל

סופגניות בירה ובזיליקום במילוי גבינת פטה עיזים מעודנת

18 ספגניות

מרכיבים:

1/2 3 כוסות קמח תופח

1 כפית מחוקה מלח, 1/4 כפית פלפל לבן

1 כפית סוכר

2 ביצים גדולות

1/2 כוס עלי בזיליקום קצוצים דק

4 כפות חמאה

180 מ”ל בירה לבנה

למילוי: 150 גרם גבינת פטה עיזים חתוכה לקוביות

אופן הכנה:

  1. מערבבים קמח, מלח, פלפל וסוכר. טורפים ביצים, בזיליקום, חמאה ובירה. מאחדים עם הקמח לבצק חלק וקצת דביק.
  2. מקמחים היטב את משטח העבודה ומרדדים (אפשר בידיים) לעלה בעובי 1/2 ס”מ. בעזרת חותכן עגול מסמנים עיגולים על מחצית מעלה הבצק ומניחים קוביית פטה עיזים מעודנת במרכז כל עיגול. מכסים בעלה הבצק השני ומהדקים קלות בעזרת הידיים סביב הפטה. קורצים עיגולים שמרכז כל עיגול ממולא בקוביית פטה.
  3. מטגנים בשמן עמוק לא רותח משני הצדדים, כדקה וחצי מכל צד עד שמשחים (אם משחים מיד כנראה שהשמן חם מידי ומנמיכים להבה) ופנים הסופגנייה עשוי (בוצעים סופגניה אחת כדי לוודא).
קופון 25% הנחה על גבינות בולגריות וצפתיות

קופון 25% הנחה על גבינות בולגריות וצפתיות

מוצרים במתכון: