סופגניות יוגורט עיזים

מאת: שף ברק חי חורש

מתכון ל-20 יח’ בגודל בינוניסופגניות יוגורט עיזים

מרכיבים לסופגניות:

4 וחצי כוסות קמח לבן (מנופה)
40 גר’ שמרים (טריים או שימרית)
5 כפות סוכר
100 גר’ חמאת עיזים
2 ביצים
2 חלמונים
1 כפית גדושה מלח
2 כפות ברנדי (לבישול)
1 כפית תמצית ווניל
3/4 כוס חלב עיזים
1 גביע יוגורט עיזים מחלב מלא
אבקת סוכר -לקישוט
שמן קנולה (לטיגון)

אופן הכנה
מערבבים במיקסר את כל החומרים “היבשים” כולל המלח, מוסיפים את השמרים, ביצים + חלמונים ושאר החומרים “הרטובים” וממשיכים לערבב (כמספר דקות) עד לקבלת בצק אחיד
מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח, קורצים כדורים בגודל הרצוי (גודל הכדור יקבע את גודל הסופגנייה) ומתפיחים את הכדורים עדלהפלת הנפח
מטגנים את הכדורים המותפחים בשמן חם (160 מעלות) עד הזהבה משני הכיוונים, מניחים על נייר סופג ומצננים את הסופגניות בטמפרטורת החדר
מזריקים בעזרת שקית זילוף וצנטר את המילוי הרצוי
מפזרים על הסופגניות אבקת סוכר ומגישים

מילויים מומלצים
מסורתי – ריבה
חלבי –תערובת גבינת עיזים עם סוכר ותמצית ווניל
נועז – ממרח תמרים יוגורט עיזים

קופון 25% הנחה על מוצרי חלב עיזים

קופון 25% הנחה על מוצרי חלב עיזים

מוצרים במתכון: