סלט אורז, בטטה ובולגרית גלילית

מאת: משק צוריאל

סלט אורז, בטטה ובולגרית גלילית

מרכיבים לסלט בולגרית, בטטה ואורז:

1 כוס אורז מעורב (מלא, אדום ושחור) / אורז אדום / אורז מלא

1/2 כפית מלח, פלפל

מיץ מ-1/2 לימון

1/4 כוס שמן זית

קליפת לימון מגוררת מ-1 לימון

1 בטטה גדולה קלופה חתוכה לקוביות של 1 סמ”ר

2 כפות שמן זית

1/3 כוס בצל ירוק קצוץ

1/3 כוס זרעי דלעת

200 גרם גבינה בולגרית גלילית חתוכה לקוביות

אופן הכנה:

  1. מבשלים את האורז בסיר עם שפע מים רותחים מומלחים (כמו פסטה) כ 25 דקות עד שהוא רך (אל-דנטה). מסננים היטב, מעבירים לקערה עם מעט מלח, פלפל, לימון, שמן זית וקליפת לימון ומערבבים.
  2. מניחים את קוביות הבטטה בתבנית מצופה נייר אפייה, מזלפים שמן זית ואופים בתנור שחומם ל- 200 מעלות כ 15 דקות עד שהבטטה רכה וזהובה. מוציאים מהתנור ומצרפים לקערת האורז יחד עם הבצל ירוק וזרעי הדלעת ומערבבים. מוסיפים לקערה את הבולגרית מערבבים בעדינות ומגישים. טועמים ומתקנים תיבול.

בתאבון,

צפו במתכון לרביולי גבינות

קופון 30% הנחה על גבינות בולגריות גליליות

קופון 30% הנחה על גבינות בולגריות גליליות

מוצרים במתכון: