סלט ירוק ברוטב יוגורט גלילי

מאת: שף ברק חי חורש

מתכון לקערה משפחתית

מרכיבים לסלט ירוק

7 יח’ עלי חסה ערבית
רבע (ראש) חסה אמריקאית
1 יח’ תפוח גרנד סמיט (חמוץ) – שטוף וחתוך לקוביות קטנות ומושרה במעט מיץ לימון
חופן נבטי צנונית (או כל נבטים אחרים, רצוי קטנים) שטופים ומיובשים
חופן עלי פטרוזיליה – (ללא הגבעול) שטופים ומיובשים
מלפפון ירוק– שטוף וחתוך לקוביות גדולות
250 גרם (יחידה אחת) גבינת צפתית מעודנת של משק צוריאל – חתוכה לקוביות גדולות

חומרים לרוטב
גביע יוגורט עיזים (150 גרם) של משק צוריאל
כף חמוציות (קטנות) – שטופות קלות ומיובשות
2 כפות שמן זית
1 כף סילן
מלח, סומק,פלפל שחור גרוס (לא חובה)

אופן הכנה
שוטפים את עלי החסות מיבשים היטב וקורעים (בידיים) קרעים גדולים מהחסות לתוך קערה
מוסיפים לקערה את שאר החומרים של הסלט ומערבבים קלות
מערבבים בצלוחית את כל חומרי הרוטב ומוסיפים את הרוטב לקערה, מערבבים היטב ומגישים

המלצת השף
ניתן לתחלף את הסומק בתערובת זעתר
רצוי להוסיף לסלט חלבון מביצה קשה חתוך לקוביות קטנות

קופון 25% הנחה על מוצרי חלב עיזים

קופון 25% הנחה על מוצרי חלב עיזים

מוצרים במתכון: