סלט כדורי מוצרלה

מאת: שף ברק חי חורש

מרכיבים לסלט כדורי מוצרלה

5 יח’ ארטישוק ירושלמי – מקולף, שטוף וחתוך לטבעות דקות
7 יח’ עלי מנגולד – שטופים וחתוכים לרצועות עבות
100 גרם דלעת טרייה – חתוכה לקוביות
70 גרם חמאת עיזים
חופן אגוזי קשיו – חתוכים גס
2 חופנים קרוטוני לחם שאור
1 גביע כדורי מוצרלה (כ- 30 יח’)

חומרים לרוטב
3 כפות שמן זית
1 כף שמן שומשום
2 כפות חומץ בלסמי
כפית אורגנו מיובש (מפורר)
מלח אטלנטי, פלפלת גרוסה

סלט כדורי מוצרלה

צלם: שי אפגין

אופן הכנת הסלט
• מחממים מחבת \ ווק עם חמאת העיזים ומטגנים את טבעות הארטישוק הירושלמי, מוסיפים את רצועות עלי המנגולד והדלעת ומקפיצים כשתי דקות
• מעבירים את תכולת המחבת לקערת ערבוב ומוסיפים את שאר חומרי הסלט וכדורי גבינת המוצרלה, מערבבים קלות
• מוסיפים לסלט את הרוטב, מערבבים קלות, מעבירים לקערת הגשה ומגישים

אופן הכנת הרוטב
מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב עד קבלת רוטב אחיד

המלצת השף
1. להוסיף לסלט כף שומשום קלוי
2. להוסיף לרוטב 5 פילטים של תפוז חתוכים גס

מוצרים במתכון: