סמבוסק בולגרית עם ביצה עלומה

מאת: משק צוריאל

סמבוסק גבינה בולגרית וביצה עלומה

מרכיבים:

גבינה בולגרית גלילית 5% או 24% של משק צוריאל

עגבנייה

בצל ירוק

אופן הכנה:

  1. מרדדים את הבצק לעיגול, מפזרים גבינה בולגרית גלילית של ואופים בחום גבוה
  2. על חצי מהעיגול מניחים עגבנייה קצוצה ומעליה את הביצה העלומה
  3. מקפלים, מברישים בשמן זית ומגישים

אופן הכנת ביצה עלומה:

מחבת עם מים 2-3 כפות חומץ, מביאים לרתיחה,

מחליקים את הביצה פנימה עד להתקשות חלקית

מתכון לבצק סמבוסק:

1  ק”ג קמח

20  גרם מלח גס

65  גרם סוכר

4  גר’ שמרים יבשים

מי ברז CC 600-650

שמן זית לשימון

אופן ההכנה:

לערבב במיקסר 200 גרם קמח עם השמרים והסוכר .להוסיף בהדרגה חצי מכמות המים ואת יתרת הקמח ולערבב כ – 5 דקות. להוסיף מלח ואת יתרת המים וללוש כ – 10 דקות נוספת. על הבצק להיות לח ודביק. לכסות בניילון נצמד ולהתפיח עד שהבצק יכפיל את נפחו. ללוש פעם נוספת ביד ולחלק ל 10-12- כדורים ולהניחם על תבנית משומנת, למרוח מעל שמן זית לכסות ולהניח להתפחה עד שיכפילו את נפחם.

ניתן להכין את הכדורים יום מראש

ולשמור במקרר.

קופון 30% הנחה על גבינות בולגריות גליליות

קופון 30% הנחה על גבינות בולגריות גליליות

מוצרים במתכון: