עוגת גבינה, דבש ורימונים

מאת: השף ברק חי חורש
עוגת גבינה, דבש ורימונים

צילום: דודו אזולאי. סטיילינג: ליבת רות

חומרים לבסיס העוגה
200 גרם ביסקוויטים
50 גרם חמאת עזים מומסת (במיקרוגל)
50 גרם שקדים

חומרים למלית העוגה
1 כוס דבש
1/2 כוס חלב
500 גרם גבינת עיזים למריחה 5%
1 גביע יוגורט עיזים (150 גרם)
1 קרטונית שמנת מתוקה עמידה 38% (250 מ”ל)
2 כפות גרידת לימון
1 שקית ג’לטין
לסירופ הרימונים
100 מ”ל רכז רימונים
100 גרם סוכר
2 כוסות גרגירי רימון

אופן ההכנה

הכנת הבסיס: טוחנים את הביסקוויטים והשקדים במעבד מזון עם להב פלדה עד קבלת תערובת פירורית דקה. מוסיפים את החמאה המומסת לתערובת הביסקוויטים ומערבבים. משטחים את התערובת על התבנית ומכניסים למקרר.

הכנת המלית: ממיסים בסיר על אש נמוכה את החלב והדבש יחד, מכבים את האש ומוסיפים את הג’לטין תוך כדי ערבוב מהיר. מצננים.

מקציפים את השמנת מתוקה עד לקבלת לקצף יציב וקשה.

מערבבים יחד את מוצרי החלב וגרידת הלימון ומוסיפים את תערובת החלב והדבש.

מקפלים בעדינות את הקצפת לתערובת הגבינה.

מוציאים את תחתית הביסקוויטים מהמקרר, ויוצקים את המלית על התחתית

הכנת הסירופ: שמים בסיר את רכז הרימונים ואת הסוכר וממיסים על אש נמוכה. מסירים מהאש, מוסיפים את גרגירי הרימון ומקררים.

יוצקים את הסירופ על מלית הגבינה, מקררים ל כ-3 שעות לפחות, ומגישים.

קופון 25% הנחה על מוצרי חלב עיזים

קופון 25% הנחה על מוצרי חלב עיזים

קופון 25% הנחה על מוצרי חלב עיזים

קופון 25% הנחה על מוצרי חלב עיזים