עוגת גבינת עיזים אפויה

מאת: שף ברק חי חורש

עוגת גבינת עיזים אפויה

מתכון לתבנית 26 ס”מ

חומרים לבסיס עוגת הגבינה:

1 כוס קמח – מנופה
120 גרם חמאת עיזים של משק צוריאל חתוכה לקוביות קטנות
2 כפות סוכר חום
1 חלמון ביצה
חצי פקק של תמצית ווניל
5 כפיות מים קרים

חומרים לעוגה:

3 גביעי (סה”כ300 גרם) יוגורט עיזים של משק צוריאל
700 גרם גבינת תבור – גבינה לאפייה ללא מלח
1 כוס סוכר
6 ביצים מופרדות
5 כפות גדושות קורנפלור
5 כפות קמח
2 פקקים של תמצית ווניל
50 גרם חמאת עיזים של משק צוריאל מומסת

אופן ההכנה
שמים בקערת ערבוב את חומרי הבסיס: הקמח, החמאה, הסוכר ולשים בעזרת הידיים עד קבלת בצק מפורר, מוסיפים את החלמון, תמצית הווניל והמים וממשיכים ללוש עד קבלת בצק אחיד, רך ונעים
משטחים ומהדקים את הבצק בתבנית עם נייר אפייה, מחוררים בעזרת מזלג ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ – 180 מעלות למשך כ – 10 דקות מוציאים ומהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר
מקציפים במיקסר ידני את חלבוני הביצה עם חצי כוס סוכר לקצף חזק ויציב
מערבבים היטב בקערה גדולה את כל יתר חומרי העוגה (קודם יבשים ולאחר מכן מוסיפים את הרטובים – כולל חלמונים) עד קבלת תערובת אחידה
מקפלים היטב את קצף החלבונים לקערה עם תערובת הגבינה, יוצקים לתבנית עם תחתית העוגה האפויה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ- 220 מעלות למשך כ- 10 דקות
מנמיכים את חום התנור ל 160 מעלות וממשיכים לאפות את העוגה כשעה נוספת
סוגרים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו כחצי שעה, מוציאים מצננים ומגישים

המלצת השף
להגיש בליווי יוגורט עיזים קר
להוסיף לתחתית העוגה מעט קינמון טחון

קופון 25% הנחה על מוצרי חלב עיזים

קופון 25% הנחה על מוצרי חלב עיזים

מוצרים במתכון: