פאי מה-עז וסלק

מאת: משק צוריאל
פאי סלק וגבינת מה עז

צילום: יעל אילן. סטיילינג: נעמה רן

1 תבנית 24 ס”מ או 4 תבניות אשיות של 10 ס”מ

חומרים לבצק:

לתחתית הפאי

1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח

1/2 כפית מלח

115 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

3 כפות מים קרים

חומרים למילוי:

2 סלקים מבושלים פרוסים לעובי 1/2 ס”מ

1 גבינת מה עז פרוס לעובי 1/2 ס”מ

1 שמנת מתוקה (10%-38%)

2 ביצים

1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל לבן

אופן הכנה:

  1. הבצק: מעבדים את הקמח והחמאה לתערובת פירורית. כשמעבד המזון עובד מוסיפים מים קרים כף אחר כף עד שהבצק אחיד ולא יותר. מעבירים את הבצק לתבנית משומנת ומשטחים בעזרת הידיים על הקרקעית והדפנות, לעובי 4 מ”מ. דוקרים את פני הבצק במזלג ומעבירים לפריזר לחצי שעה. אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 12 דקות עד שמתחילה הזהבה קלה. מצננים.
  2. טורפים שמנת ביצים, מלח, פלפל. מניחים על הבצק שכבת פרוסות סלק בצפיפות. ממלאים את החללים בחתיכות של פרוסות. מניחים מעליה שכבת פרוסות מה עז ויוצקים כ-1/3 מנוזל השמנת. מכסי בשכבה נוספת של סלק ועליה מה עז ויוצקים את יתרת השמנת.
  3. אופים בתנור החם כ- 30 דקות עד שהפאי מזהיב ומתייצב. מצננים מעט ומגישים.
קופון 25% הנחה על מוצרי חלב עיזים

קופון 25% הנחה על מוצרי חלב עיזים

מוצרים במתכון: