פאי-שמש בולגרית גלילית ותרד

מאת: משק צוריאל

פאי שמש גבינה בולגרית ותרד - שלב אפאי שמש גבינה בולגרית ותרד - שלב בפאי שמש גבינה בולגרית ותרד - שלב גפאי שמש גבינה בולגרית ותרד - שלב דפאי שמש גבינה בולגרית ותרד - שלב ה
פאי שמש גבינה בולגרית ותרד - שלב ו

4-6 מנות

מרכיבים לפאי תרד ובולגרית:

לבצק:
1/4 2 כוסות קמח
1/2 כוס שמן זית
1/3 כוס מים
1 ביצה
1 כף חומץ
1 כפית מלח
1 כף סוכר
למילוי:
300 גרם תרד טרי
200 גרם גבינה בולגרית גלילית מפוררת
250 גרם (קופסת) קוטג’
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
1 ביצה
3 כפות פירורי לחם

אופן הכנת הפאי:

1 . מעבירים למעבד מזון את מרכיבי הבצק. מעבדים לבצק חלק ואחיד. עוטפים בנילון נצמד ומניחים בצד (לא במקרר).
2. שמים את התרד בסיר, מכסים ומניחים על להבה בינונית ל 2-3 דקות עד שהתרד מגיר את נוזליו. מצננים וסוחטים היטב בידיים. קוצצים ומעבירים לקערה עם הבולגרית, הקוטג’, פרמזן והביצה ומערבבים לעיסה אחידה. מוסיפים פירורי לחם ומערבבים.
3. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על נייר אפייה לעלה עגול בקוטר של כ 30 ס”מ בעובי 4 מ”מ. מניחים צלחת עיקרית בקוטר 28 ס”מ על כל עלה וחותכים סביב. מניחים את המילוי על אחד העלים: 3/4 מסביב בצורת חישוק במרחק 2 ס”מ מהשוליים ואת היתר במרכז (צילום שלב א). מכסים בעלה השני ומהדקים את השוליים במזלג. מניחים כוס במרכז הבצק ומהדקים (צילום שלב ב) בעזרת סכין חדה חותכים סביב “קרניים” במרחק 4-5 ס”מ זה מזה (צילום שלב ג). צובטים צלע אחת בכל קרן ומסובבים את הקרן כך שהצלע הסגורה תהווה את הבסיס (צילום שלב ד).
4. אופים ב180 מעלות כ 40 דקות עד שהמאפה שחום.

קופון 30% הנחה על גבינות בולגריות גליליות

קופון 30% הנחה על גבינות בולגריות גליליות

מוצרים במתכון: