פיצה על לאפה עם מה עז ופלפלים קלויים

מאת: משק צוריאל
פיצה על לאפה עם מה עז ופלפלים קלויים

צילום: יעל אילן. סטיילינג: נעמה רן

מתכון ל-6 מנות

מרכיבים לפיצה לאפה:

3 לאפות

1/4 כוס שמן זית

1 כוס עלי בזיליקום

3 שיני שום

1/4 כפית מלח

½ פלפל חריף ללא גרעינים, קצוץ

5 פלפלים אדומים וצהובים

1 מה עז פרוס

להגשה: צנוברים, עלי בזיליקום

אופן הכנה:

  1. מניחים את הפלפלים בתבנית ואופים 25 דקות ב 200 מעלות. מכבים את התנור ומשאירים בו את פלפלים עד שהתנור מתקרר (או כשעה). קולפים ונפטרים מהקליפה והגרעינים.
  2. קוצצים דק-דק או טוחנים במעבד מזון את שמן הזית, בזיליקום, שום, פלפל חריף ומלח לרוטב ומברישים בו את הלאפות. קולים אותם כ 2 דקות בתנור שחומם ל-200 מעלות. משאירים את התנור דולק.
  3. מניחים על הלאפות פלפלים וגבינה וקולים כ 5 דקות נוספות עד שהגבינה מתחילה להזהיב ושולי הפיתה משחימים. מזלפים את יתרת שמן הבזיליקום, מפזרים צנוברים ועלי בזיליקום ומגישים.

 

עוד על הסלט חלומי שלנו

קופון 25% הנחה על מוצרי חלב עיזים

קופון 25% הנחה על מוצרי חלב עיזים

מוצרים במתכון: