פיצה פוקצ’ה בתוספת ברוקולי וזוקיני

מאת: שף ברק חי חורש

מתכון ל-2 פיצות גדולות בתבנית אלומניום 26 ס”מפיצה פוקצ'ה בתוספת ברוקולי וזוקיני

מרכיבים לפוקצ’ה:

5 כוסות קמח
1/2 שקית + כפית- שימרית
1 ו-1/2 כפות סילן
1 ו-3/4 כוסות מים פושרים
1/3 כוס שמן זית
1 ו-1/2 כפיות מלח

תוספת לבצק לאחר תפיחה
1/3 כוס שמן
מלח גס, אורגנו מיובש (לא חובה)

חומרים לפיצה
כוס רוטב עגבניות
400 גר’ (2 שקיות) גבינת מוצרלה מגורדת של משק צוריאל
1 יח’ זוקיני (קישוא) ירוק שטוף ופרוס לטבעות
16 יח’ פרחי ברוקולי קטנים – מושרים במים רותחים (1 יח’ גבעול עבה)
1 יח’ צ’ילי אדום טרי – שטוף ופרוס

אופן הכנת הבצק
מערבבים במיקסר (עם וו לישה) את החומרים היבשים (פרט למלח), מוסיפים למיקסר את שאר החומרים הרטובים כולל המלח ולשים עד לקבלת כדור בצק אחיד, חלק ומעט דביק
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, משמנים את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים את הבצק במקום חמים עד שהוא מכפיל את נפחו.
מניחים על תבנית עגולה גדולה נייר אפייה ומעליו משטחים מחצית מכמות הבצק מתפיחים קלות(כ-15 דק’), לאחר תפיחת הבצק השנייה
יוצרים שקעים בבצק בעזרת האצבעות, שופכים מחצית משמן הזית על הבצק מפזרים מעט מלח ואורגנו ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 20 דקות (אפייה חלקית)
מוציאים את הפוקצ’ה מהתנור מורחים את רוטב העגבניות ומפזרים על הרוטב את גבינת המוצרלה המגורדת, פרוסות זוקיני, פרוסות צ’ילי, ופרחי ברוקולי
מכניסים את הפיצה פוקצ’ה לתנור ל-10 דקות נוספות ומגישים חם

רוטב עגבניות טעים
3 יח’ עגבניות שטופות וחתוכות לרבעים
2 שיני שום גדולות
1/4 כוס שמן
2 כפות דבש
4 טיפות טבסקו
קורט מלח

אופן ההכנה
מכניסים את כל החומרים לבלנדר וטוחנים עד קבלת רוטב חלק

המלצת השף
ניתן להחליף את הצ’ילי בפלפל גמבה
ניתן להוסיף לבצק מעט עשבי תבלין טריים קצוצים בזמן הלישה