פלפלים ממולאים אורז, גזר ושעועית שחורה ברוטב יוגורט

מאת: משק צוריאל
פלפלים ממולאים אורז, גזר ושעועית שחורה ברוטב יוגורט

צילום וסטיילינג: נעמה רן

מרכיבים לפלפלים ממולאים:

10 פלפלים אדומים או צהובים

1 כוס אורז פרסי או בסמטי

1 כפית מלח

1/3 כוס שמיר קצוץ

1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/3 כוס כוסברה קצוצה

1/4 כוס שמן

1 בצלים קלופים קצוצים

1 גזרים קלופים חתוכים לקוביות קטנות

1/2 כוס שעועית אדומה מבושלת (משרים 1/4 כוס שעועית ללילה ומבשלים כשעתיים עד שהשעועית רכה או קפואה מופשרת או משומרת מסוננת)

1 כפית מחוקה מלח

לרוטב הבישול:

1/4 כוס שמן

1 בצל קלוף קצוץ

3 גבעולי סלרי קצוצים

1 גזר חתוך גס

1 כפית כורכום

1/2 כפית מלח

להגשה: יוגורט עיזים

אופן הכנה:

  1. מבשלים את האורז בשפע מים רותחים עם כפית מלח (כמו פסטה) כ-2 דקות ומסננים. מערבבים עם עשבי התיבול הקצוצים.
  2. מטגנים את הבצל כ-3 דקות עד שהוא שקוף. מוסיפים גזר ומטגנים עד שהבצל מזהיב והגזר מתרכך. מוסיפים שעועית ומלח, מערבבים ומסירים מהאש. מצרפים לתערובת האורז ומערבבים.
  3. מכינים את רוטב הבישול: מאדים את הבצל, גזר, סלרי בשמן כ-5 דקות עד שצבעם מעמיק והם מתרככים. מוסיפים כורכום ומלח ומטגנים 2 דקות נוספות. מוסיפים מים רותחים בגובה 5 ס”מ ומביאים לרתיחה. מקטינים להבה לבינונית מכסים ומבשלים כ 15 דקות.
  4. מסירים מהפלפלים את ה”ראש” ומרוקנים את הגרעינים. שומרים על הראשים. ממלאים בתערובת האורז ומניחים בסיר בצפיפות. את הראשים מניחים בין הפלפלים כדי שיתבשלו. יוצקים מנוזלי הרוטב לתוך הפלפלים הממולאים, מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה לבעבובע עדין ומבשלים כ-45-35 דקות עד שהאורז רך. מידי פעם מזלפים מהנוזלים לתוך הפלפלים.
  5. מגישים חם, פלפל מכוסה ב”ראש” עם יוגורט צונן.

עוד על הסלט חלומי שלנו

קופון 25% הנחה על מוצרי חלב עיזים

קופון 25% הנחה על מוצרי חלב עיזים

מוצרים במתכון: