פשטידת בלינצ’ס

מאת: שף ברק חי חורש

פשטידת בלינצ'ס

זמן הכנה: 40 דקות
מתכון לתבנית פיירקס בגודל בינוני

מרכיבים לפשטידת בלינצ’ס:

20 יח’ עלים לסיגרים
1 קופסא גבינה לבנה מחלב עיזים 5% משק צוריאל
1/2 חב’ גבינת תבור 5% משק צוריאל
2 יח’ גבינה בולגרית מעודנת 5% משק צוריאל – חתוכה לקוביות קטנות
4 כפות קמח לבן מנופה
1 מיכל שמנת מתוקה טרה 32%
מלח גס, פלפל לבן, אגוז מוסקט
מעט חמאת טרה מומסת לשימון התבנית

אופן הכנת הרביכה
שופכים את השמנת המתוקה לקערה ומוסיפים את הקמח והתבלינים
טורפים היטב עד קבלת מסה אחידה וחלקה

אופן הכנת המנה
• מערבבים היטב בקערה את גבינת העיזים הלבנה, גבינת התבור, קוביות גבינה בולגרית והתבלינים עד קבלת תערובת אחידה
• מניחים כל עלה בצק לסיגרים על משטח עבודה ומורחים אותו בתערובת הגבינות
• מגלגלים את העלה לצורת “גליל” ( פתוח בצדדים) וחותכים אותו לשלושה חלקים שווים.
• מניחים את החלקים לגובה בתבנית משומנת ושופכים את הרביכה על כל שטח הפנים של “הגלילים” החתוכים.
• מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ- 160 מעלות למשך כ-30 דקות, או עד קבלת הזהבה קלה והקרמה.

המלצת השף
• להוסיף לתבלינים מעט מיורם (יבש או טרי- קצוץ)
• להגיש את המנה בתוספת רוטב מתוק – חריף

קופון 25% הנחה על גבינות בולגריות וצפתיות

קופון 25% הנחה על גבינות בולגריות וצפתיות

קופון 25% הנחה על מוצרי חלב עיזים

קופון 25% הנחה על מוצרי חלב עיזים