קיש פלפלים קלויים וגבינות

מאת: שרית נובק

קיש פלפלים צבעוני עם מילוי גבינת בולגרית וגבינת מה-עז.

מרכיבים להכנת קיש פלפלים וגבינות:

לבצק:
250 גרם קמח לבן
150 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות
1 כפית מלח
חצי כפית סוכר
3 כפות מים קרים

למילוי:
6 פלפלים במגוון צבעים
תימין
גבינת מה-עז משק צוריאל (9% מופחת שומן או 20%)
50 גרם קוביות גבינה בולגרית מעודנת 5% משק צוריאל
שליש כוס שמנת מתוקה
ביצה
שמן זית
מלח ופלפל

אופן הכנה:

לבצק:
מכניסים למעבד מזון קמח, חמאה, מלח וסוכר ומעבדים עד לקבלת פירורים.
מוסיפים מים קרים ומעבדים רק עד שמתאחד.
משטחים את הבצק ומכניסים למקרר ל-30 דקות.
מוציאים מהקירור, מרדדים את הבצק דק ומרפדים תבנית פאי.
מרפדים בנייר אלומיניום, מפזרים מעל הבצק שעועית יבשה כמשקולות ואופים 20 דקות ב-180 מעלות (אפייה עיוורת).

למילוי:
קולים פלפלים בתנור, מקררים, קולפים וחותכים לרצועות. מנקזים נוזלים ומכניסים לקערה, מתבלים במעט שמן זית, תימין, מלח ופלפל ומערבבים.
חותכים גליל מה-עז לרצועות בעובי כחצי ס”מ ומפזרים על הקלתית האפויה.
מעל הגבינה מפזרים את הפלפלים הקלויים, ומעל מפזרים קוביות גבינה בולגרית מעודנת.
מערבבים שמנת מתוקה עם ביצה, מתבלים במלח ופלפל .
שופכים את השמנת מעל הפלפלים, מזיזים קצת את הפלפלים על מנת לאפשר לתערובת השמנת להכנס ביניהם. מפזרים מלמעלה ענפי תימין, ושולחים לתנור לכ-40 דקות עד שהמלית מתייצבת.

צילום: אפרת לוזנוב
מתכון: שרית נובק
הפקה וסטיילינג: אלישבע מנקין ואפרת יפה

עוד על הסלט חלומי שלנו

קופון 25% הנחה על מוצרי חלב עיזים

קופון 25% הנחה על מוצרי חלב עיזים

מוצרים במתכון: