שקשוקה יוונית עם גבינה בולגרית

מאת: ברק חי חורש

שקשוקה עם גבינה בולגרית

מתכון לארבעה סועדים

מרכיבים לשקשוקה בולגרית:

20 יח’ עגבניות שרי תמר – שטופות וחתוכות לרבעים
1 קופסא עגבניות מרוסקות
4 ביצים
1 יח’ בצל סגול – מקולף, שטוף וחתוך לקוביות גדולות
5 שיני שום גדולות – מקולפות וחתוכות גס
1 יח’ פלפל אדום – שטוף וחתוך לקוביות גדולות
5 כפות שמן זית
מלח , פלפל שחור גרוס, פפריקה מתוקה
כפית סילאן (לאיזון החומציות של העגבניות)
250 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5% – מסוננת מהנוזלים וחתוכה לקוביות

אופן הכנה:

מחממים שמן זית במחבת (עמוקה) ומטגנים את הבצל והשום למשך כחמש דקות, מוסיפים את הפלפל וממשיכים לטגן קלות.
מוסיפים למחבת את עגבניות השרי והעגבניות המרוסקות, מערבבים היטב ומבשלים על אש בינונית את כל התערובת למשך כעשר דקות.
מתבלים את השקשוקה בתבלינים, מוסיפים את כפית הסילאן ומערבבים היטב (טועמים ומשפרים תיבול לפי הצורך).
מוסיפים את הביצים לשקשוקה שבמחבת, ממליחים קלות את חלמוני הביצים ומוסיפים את קוביות הגבינה הבולגרית, מכסים את המחבת ומבשלים למספר דקות נוספות עד שהביצים מוכנות.

המלצת השף:

1. לאוהבי השקשוקה הפיקנטית ניתן להוסיף פלפל צ’ילי טרי או יבש ולהחליף את הפפריקה המתוקה בפפריקה חריפה
2. ניתן להוסיף לשקשוקה בזמן בישול העגבניות גם עלי תרד טריים או עלי בזיליקום טריים

עוד על הסלט חלומי שלנו

מוצרים במתכון: