שקשוקה תרד וגבינת פטה עיזים

מאת: שף שאול בן אדרת

מתכון ל 4 מנות

חומרים לשקשוקה תרד וגבינת פטה:

1 בצל בגודל בינוני – שטוף וקצוץ
4 שיני שום – מקולפות ופרוסות
4 ביצים
1/2 ק”ג תרד שטוף
2 כפות חמאת עיזים (כ- 50 גרם)
1/4 כוס שמנת מתוקה 32% טרה
1/4 כוס חלב עיזים 3.6% משק צוריאל
50 גרם קשקבל מגורד משק צוריאל
חופן אגוזי מלך
כפית שמן כמהין

שקשוקה תרד וגבינת פטה עיזים

צלם: טל אגסי

אופן הכנה:

• מטגנים במחבת גדולה (על להבה בינונית) את הבצל עם חמאת העיזים עד להשחמה, מוסיפים למחבת את השום ואת עלי התרד ומאדים במשך כ-3 דקות
• מוסיפים למחבת את השמנת המתוקה ואת חלב העיזים ומבשלים את התערובת כ – 5 דקות נוספות, תוך כדי ערבוב תמידי
• מוסיפים למחבת את הביצים (אחת אחת, כמו ביצת עין) על תערובת התרד ומפזרים מעל כל שטח פני המחבת את גבינת הקשקבל
• מטפטפים מעל גבינת הקשקבל את שמן הכמהין ומפזרים את אגוזי המלך
• מבשלים על להבה נמוכה כ-2 דקות נוספות

המלצת השף
להגיש לצד השקשוקה לחם כפרי כהה

עוד על הסלט חלומי שלנו
https://www.zappa-club.co.il/zappashow/avraham-tal/07-02-2019/21:30

קופון 25% הנחה על מוצרי חלב עיזים

קופון 25% הנחה על מוצרי חלב עיזים

מוצרים במתכון: